Hlavní obsah

Do Brna míří fandové rychlých motorek

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Na nedělní závod Velké ceny mistrovství světa silničních motocyklů se do Brna sjíždějí návštěvníci z Německa, Nizozemska, Polska a Slovenska. V okolí areálu brněnského Masarykova okruhu je již zhruba 20 tisíc lidí. Na jejich bezpečnost dohlíží na 500 policistů v uniformách a další desítky kriminalistů.

Foto: archiv Robert Rohál

Zpěvák Kamil Střihavka vystoupí v otrokovické Besedě.

Článek

Kempy byly v pátek večer sice ještě víc jak poloprázdné, ale pořadatelé věří, že se během soboty zaplní. Na nedělní závod se má podle jejich odhadu přijít podívat přes 70 tisíc lidí. Již od pátečního rána přijala policie zvláštní dopravní a bezpečnostní opatření.

Velká cena v Brně na Novinkách
REKORDBiaggi v kvalifikaci překonal sám sebe

"Opatření směřuje k tomu, abychom zvládli dopravní nápor a diváci měli zážitek ze závodů bez starostí se zloději. Proto máme připravená záchytná parkoviště v okolí závodiště a ta budou pod dohledem policie. Toto opatření se nám osvědčilo již v minulých letech, kdy jsme na těchto parkovištích neměli hlášenou ani jedinou krádež," sdělil Právu velitel krajské dopravní policie Jan Lukáš. Podle zpravodajství Českého rozhlasu byl letos ukraden již jeden automobil z více naž 2500 zaparkovaných vozů.

:. Mapa okolí Masarykova okruhu - více na mapy.cz nebo ve fotogalerii

Policisté jsou na všech příjezdových komunikacích ke kempům a závodišti, aby diváky bezpečně navedli tam, kam potřebují. Nad krajem létá policejní vrtulník, který mapuje dopravní situaci na dálnicích. "V okolí tratě máme připraveno tolik parkovacích míst, že je ani nenaplníme. Budeme parkovat v Ostrovačicích na poli soukromého zemědělce, který má zpevněné pole, dále na tradičním parkovišti Pod vysokým napětím. Další velké parkoviště bude v Žebětíně, kde je také zpevněné pole, které nepovolí ani v případě dešťů," doplnil Lukáš.

Policie má navíc připravenou i nouzovou variantu pro případ dešťů, kdy se bude parkovat na některých příjezdových komunikacích, ale tato varianta platí jen v případě prudkých dešťů. Navíc, pokud v okolí závodiště nebo kempů dojde k dopravní nehodě, bude je policie řešit přednostně, aby nedošlo ke zbytečným dopravním komplikacím.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám