Hlavní obsah

Dimuna v ČSSD střídá bývalý reportér Novy

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O bývalé reportéry televize Nova je mezi politickými stranami zájem. Počínaje čtvrtkem bude šéfovat PR a marketingu ČSSD exreportér Novy a bývalý mluvčí ministerstva pro místní rozvoj Martin Ayrer. Jedním z kandidátů na mluvčího ODS je pak bývalý redaktor televize Vladimír Keblúšek.

Článek

„Je to tak, pan Ayrer by měl nastoupit do funkce šéfa komunikace ČSSD,“ potvrdil Právu úřadující předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka s tím, že Ayrer nastupuje od čtvrtka do šéfovské funkce v Lidovém domě. Sobotka doplnil, že od Ayrera očekává podílení se na tvorbě nového stylu komunikace ČSSD, která by měla být přátelská a otevřená.

Nový šéf PR a marketingu soc. dem. Ayrer pak Právu sdělil, že chce pracovat na zlepšení vztahu strany s médii. „Hlavním cílem a úkolem je nastartovat novou mediální tvář soc. dem.,“ uvedl. Ayrer ukončil své působení ve funkci mluvčího a ředitele odboru komunikace ministerstva pro místní rozvoj ve středu. Ayrer začal tlumočit názory resortu v roce 2009 po nástupu úřednické vlády, předtím byl reportérem televize Nova.

Pokud jde o další pracovníky marketingové sekce Lidového domu, zůstávají podle Sobotky na svých místech. Stranickou mluvčí je nadále Kateřina Blechová a vedoucím tiskového oddělení Ondřej Macura.

Dimun v Lidovém domě skončil

Ayrer obsadí v Lidovém domě židli, na které seděl předchozí šéf PR a marketingu Petr Dimun. Ten minulý týden oznámil, že právě k 1. červenci odchází ze služeb ČSSD. Konec Dimunovy éry uvítali například místopředsedové soc. dem. Milan Urban nebo Roman Onderka. „Myslím si, že pro změnu v Lidovém domě je to pozitivní krok,“ řekl Urban Právu minulý týden.

Dimun byl druhým mediálním já expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Svými prohlášeními přispíval k ukřičenému a netolerantnímu obrazu sociální demokracie. Dimun už sice pro ČSSD nepracuje, ale nadále zůstává členem strany.

Bývalý šéf PR a marketingu Lidového domu Dimun přitom působil v letech 2002 až 2004 ve stejné pozici, jako do středy Ayerer. Dimun byl mluvčím ministerstva pro místní rozvoj v době, kdy stál v jeho čele Pavel Němec (US-DEU).

Reklama

Výběr článků

Načítám