Hlavní obsah

Děti Petra Fialy si s tátou posílaly srdíčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jirka, Klára a Martin. Ve chvílích, kdy lídr koalice SPOLU a předseda ODS Petr Fiala v sobotu odpoledne ve volebním štábu v Praze napjatě sledoval sčítání volebních výsledků, doma v Brně, kde vedl kandidátku a odkud pochází, jej při oslavách zastoupily děti.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

V brněnském štábu koalice SPOLU, který vznikl v restauraci U Semináru, připily na úspěch Petra Fialy jeho děti Jirka, Martin a Klára.

Článek

Tato trojice studentů mu pomáhala v kampani. Do brněnské restaurace U Semináru dorazila v sobotu ve viditelně dobré náladě. Bylo již jisté, že SPOLU bude schopno s koalicí Piráti a Starostové sestavit většinovou vládu.

O několik minut později, kdy se SPOLU přehouplo před ANO, se hospodou rozléhalo nadšené „Jóóóó!” Pak tátovi všichni tři připili na zdraví pivem.

Volby klidnější než přebírání ODS

„O tátovi nikdy nepochyboval, že to dokáže. Viděl jsem, jak lidi kolem něj v celé té koalici makají, co do toho všichni dávají, a to včetně dobrovolníků na stáncích,“ řekl Právu osmadvacetiletý student historie Martin Fiala. Je posluchačem Masarykovy univerzity, kterou politolog Petr Fiala před svým odchodem do politiky léta vedl coby rektor.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Děti Petra Fialy

Oceňuje, že se kampaň nesla v poklidném duchu, byla kultivovaná a situace kolem lídra SPOLU prý méně napjatá než v roce 2014, kdy přebíral vedení ODS. Na úspěchu koalice se podle Martina hodně podepsalo to, že k urnám dorazili lidé mladšího a středního věku, z nichž mnozí dřívější volby ignorovali. V Brně se na stánku SPOLU hodně setkával se studenty.

„Patříme na Západ“

Na žádost, aby vybral nejdůležitější změnu, které by vláda jeho otce mohla dosáhnout, odpověděl, že je to orientace ČR na Západ.

„Já si myslím, že to je to nejdůležitější. Jde o to, abychom zůstali pevnou součástí Západu, a jsem rád, že to koalice SPOLU tak jasně akcentovala. I když na Západě sílí radikální levice, patříme tam. Pokud se Západ kazí, měli bychom se snažit o nápravu, ne ustupovat nebo se orientovat na Východ,“ uvedl.

Přestože lídr SPOLU vedl důležitá jednání, stále byl s dětmi v kontaktu přes sociální síti v rodinné konverzaci. „Průběžně takto vedeme rodinné konverzace. Posíláme si srdíčka, samozřejmě v barvě koalice SPOLU,“ dodal Martin s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám