Hlavní obsah

Demolice na jižní Moravě jsou téměř u konce

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně do středy, nejpozději ale do pátku, skončí demolice tornádem poškozených budov na jihu Moravy. Hasiči již hlásí hotovo z Hrušek, Lužice i Mikulčic.

Foto: HZS JMK

V sobotu skončily poslední demolice budov v Hruškách na Břeclavsku.

Článek

V Moravské Nové Vsi bylo nutné strhnout někdejší mýdlárnu a hasičskou zbrojnici, kde se jako technický problém ukázala demolice komína. Bylo nutné jej ubourávat postupně. Práce se přesunují do hodonínské místní části Pánov, která tvoří nejsevernější okraj postižené lokality.

„Tam nás zaměstná stržení budovy učiliště, konkrétně dílen této střední školy. Z nich jsme již těžkou technikou vyprostili drahé a také poměrně těžké stroje, jako jsou soustruhy, vrtačky a brusky,“ řekl Právu mluvčí jihomoravského hasičského sboru Petr Příkaský.

Foto: HZS JMK

V sobotu skončily poslední demolice poškozených budov na jihu Moravy.

Červnové řádění živlů poničilo v oblasti moravského Podluží 1200 domů. Stav 187 z nich byl tak špatný, že statici vydali pokyn k jejich stržení. Značnou část těchto demolic zajistil hasičský sbor.

Tornádo řádilo v poslední červnový čtvrtek, dosáhlo rychlosti až 300 kilometrů v hodině, vyžádalo si šest životů a desítky zraněných. Škody převyšují 15 miliard korun.

Reklama

Související články

Desítky milionů ze sbírek míří k adresátům

Už více než miliarda korun se sešla na účtech nejrůznějších sbírek pro lidi z obcí na Břeclavsku a Hodonínsku zasažených tornádem. A část peněz čtrnáct dní po...

Po tornádu zbývá zbořit posledních 40 domů

Na čtyři desítky domů určených k demolici po ničivém tornádu na jižní Moravě zbývá ještě strhnout. Dalších přibližně 150 již hasiči či majitelé objektů...

Výběr článků

Načítám