Hlavní obsah

Davy lidí v Jemnici prezidenta překvapily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý den návštěvy Kraje Vysočina zahájil prezident Petr Pavel v Jemnici na Třebíčsku. Pro historické městečko to byla zjevně pocta, a to nejen na oficiální úrovni. Na první pár Česka čekaly v ulicích davy lidí a sám prezident přiznal, že takovou atmosféru nečekal.

Foto: Jana Pechová

Celou trasu prezidenta lemovaly špalíry lidí, pokoušejících se ulovit stisk ruky, podpis anebo aspoň pěknou fotku.

Článek

Občané Jemnice čekali už na samotný příjezd hlavy státu u radnice, kde ji přivítalo vedení města. Během zhruba půl hodiny trvajícího jednání se dav z původních stovek lidí rozrostl snad na dva tisíce. Někteří přijeli i z nedalekých Dačic.

„Chtěli jsme ho vidět naživo,“ usmál se mladý tatínek se synkem v náručí. „Myslel jsem, že bude vyšší,“ dohadovali se zase dva mladíci, bojující o místo co nejblíž, když se po schůzce na úřadu vydal prezidentský pár na cestu kouzelným centrem čtyřtisícového města.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Prezident Petr Pavel zdraví občany Jemnice

Obrovské množství lidí lemovalo obě strany trasy, mnozí drželi české vlajky, dav se postupně přeléval, jak se lidé opakovaně snažili stisknout Petru Pavlovi ruku anebo ho aspoň osobně pozdravit z očí do očí. Mnozí se pokoušeli vymámit podpis, úspěch některým vehnal i slzy do očí. Po celou cestu až na zámek provázel vzácnou návštěvu potlesk, spontánní atmosféra byla velmi silná.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zprava manželka prezidenta Eva Pavlová a prezident Petr Pavel hovoří s dětmi v Jemnici

„Moc vám děkuji za to krásné přijetí. Víme, že tu máte krásně, a moc jsme se sem těšili, ale že tu bude taková atmosféra, to jsme ani náznakem netušili. Moc vám za to děkujeme,“ rozloučil se pak prezident před odjezdem se společenstvím snad půlky čtyřtisícového města. Dodal, že doufá, že se sem s manželkou ještě někdy podívá, aby se o městě dozvěděl víc.

Prezidenta Pavla postihla při sportu na Vysočině křeč

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám