Hlavní obsah

Další varování meteorologů. Česko si od prudkých bouřek a deště neodpočine

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové s ohledem na vývoj počasí ve středu upřesnili varování před bouřkami. Zvýšili výstrahu pro Vysočinu a Zlínský kraj a prodloužili výskyt bouřek v krajích na severu a severovýchodě Moravy a ve Slezsku. Přidali i výstrahu na vydatný déšť pro Plzeňský a Jihočeský kraj. V Plzeňském kraji platí navíc povodňové ohrožení.

Přechod srážek přes ČRVideo: chmi.cz

 
Článek

„Ve středu a v noci na čtvrtek se budou místy vyskytovat velmi silné bouřky, které budou opět doprovázeny zejména přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 milimetrů a také kroupami. Méně intenzivní bouřky očekáváme v kraji Jihomoravském, kde se mohou úhrny ojediněle pohybovat kolem 35 milimetrů,” uvedli meteorologové.

Bouřky v Čechách budou ustávat v průběhu noci, na východě republiky ve čtvrtek ráno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pražské divadlo ABC odstraňuje škody po úterních přívalových deštíchVideo: Novinky

Na západě Čech má od středy až do čtvrtka vytrvale pršet. Spadnout může ojediněle až 50 milimetrů srážek, přičemž v bouřkách, které však mají být v této oblasti pouze ojedinělé, mohou být srážkové úhrny ještě vyšší.

„V důsledku očekávané intenzivní srážkové činnosti během středy předpokládáme opětovné vzestupy na horních úsecích nejvíce postižených povodí (zejména Klabava a Úslava), kde hladiny opět mohou dosáhnout úrovně třetího stupně povodňové aktivity,” dodal ČHMÚ.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Voda z bouřky zaplavila už v úterý parkoviště u hlavního nádraží v Praze.

Na dalších tocích v povodí Berounky by se mělo jednat o první stupně povodňové aktivity. Berounka samotná by v Berouně měla kulminovat kolem čtvrtečního poledne. První stupeň by mohl být překročen i v hlavním městě. Záležet však bude na manipulaci vodohospodářů s hladinou přehrady ve Vraném nad Vltavou a přítoku z Berounky.

Foto: David Taneček, ČTK

Odklízení následků přívalového deště ve Lhotě u Potštejna u Rychnova nad Kněžnou

Reklama

Výběr článků

Načítám