Hlavní obsah

Další rozvolňování: ve středu konec kontrol v hospodách, o týden později testů ve školách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko se zřejmě ocitlo za vrcholem omikronové vlny, podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) to naznačují aktuální data. Vláda tak projedná další rozvolnění covidových opatření. Ve středu má skončit kontrola očkovacích certifikátů v hospodách.

Foto: ČTK

TK ministra vnitra Víta Rakušana po jednání Ústředního krizového štábu

Článek

Rakušan v pondělí uvedl, že se kabinet chystá schvalovat rozvolnění tento i příští týden. Minulý týden premiér Petr Fiala (ODS) oznámil, že od středy 9. února zruší vláda povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu-19 pro využívání služeb, vstup do restaurací a na kulturní, sportovní a další akce.

Plošné testování ve školách i firmách skončí až za dva týdny

Domácí

Vláda také oznámila, že plošné testování skončí ve školách i firmách k 18. únoru.

„Nerezignujte na očkování ani na rozum“ 

Podle Rakušana je nejhorší situace v současné době v Královéhradeckém hraji. „Situace je pořád vážná, byť se zlepšuje. To, že nekončí tolik lidí na jednotkách intenzivní péče, je podle lékařů jednoznačným důsledkem toho, že ti, kteří jsou naočkovaní především třemi dávkami, skutečně nemají závažný průběh,“ uvedl.

Válkova náměstkyně dělala zmatky a šla proti premiérovi. Chtěla prodloužit restrikce

Domácí

I přes chystané rozvolnění je proto podle Rakušana stále namístě opatrnost.

Vicepremiér kvůli tomu vyzval k dodržování základních pravidel, jako jsou zakrývání dýchacích cest, dodržování rozestupů a hygienických opatření. „Také bych moc žádal, abychom nerezignovali ani na očkování, ani na rozum,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám