Hlavní obsah

Další komplikace v Praze. Uzavírka pošle nová auta na přeplněnou Vídeňskou

Novinky, kov

Řidiče na jižním okraji Prahy čekají velké dopravní komplikace. Od úterý neprojedou v Písnici auta ani autobusy Libušskou ulicí, která se rekonstruuje. Kvůli tomu přibude provoz na už tak dost vytížené Vídeňské ulici. Omezení potrvají až do konce roku.

Foto: Novinky, Mapy.cz

Uzavírka Libušské ulice

Článek

Libušská je důležitou spojnicí pro lidi mířící do metropole z obcí na jih od Prahy, ale využívají ji i řidiči přijíždějící směrem od pražských Cholupic. V ranní špičce se v těchto místech nezřídka tvoří kolony, což platí i pro Vídeňskou, která vede paralelně o kus dál - z Prahy na Jesenici.

Nyní bude na Vídeňské ještě rušněji, protože bude muset pojmout auta a autobusy, které jezdily po Libušské, nebo přinejmenším jejich nemalou část - objízdné trasy vedou přes Vestec nebo Cholupice.

Určitě po Vídeňské pojedou autobusy linky 331 a 333, které také mají kvůli nové trase pozměněné jízdní řády.

TSK: Čekáme problémy

Libušskou, která je v žalostném stavu, čeká rekonstrukce a vznikne také nový kruhový objezd na křížení Libušské a Kunratické spojky. Práce budou rozděleny do několika etap. Náklady mají být 118 miliónů korun.

Na to, že uzavírku budou nejspíš doprovázet dopravní komplikace, upozornila dopředu i pražská správa komunikací (TSK). Ta vyzvala řidiče, aby si dobře naplánovali svoji cestu.

„Chceme ještě jednou apelovat především na řidiče, kteří Písnicí každodenně projíždějí ze Středočeského kraje, aby si předem naplánovali svoji cestu včetně trasy a neřešili situaci až v místě omezení, kde v první dny očekáváme dopravní komplikace,“ apeloval generální ředitel TSK Petr Smolka, jehož vyjádření správa komunikací publikovala na svém webu.

Foto: www.tsk-praha.cz

Uzavírka Libušské ulice

Mezi Písnicí a středočeskou obcí Dolní Břežany je nájezd na Pražský okruh, ten je však uzavřený, respektive jsou na něm zátarasy. Městská část Libuš si totiž kvůli obavám z nadměrné dopravy před lety vymínila, že se neotevře, dokud nebude obchvat Písnice, což se dosud nestalo.

Nájezd tak zůstává dál zatarasený, byť se podle starosty Libuše Jiřího Koubka jedná o jeho částečném zprovoznění po dobu rekonstrukce.

Primátorka Adriana Krnáčová o dopravě a zpovykaných PražanechVideo: Novinky

V současné době TSK opravuje rovněž Husitskou ulici v Praze 3, což způsobilo dopravní kolaps v Seifertově ulici a okolí.

Město za to čelilo kritice, v čemž mu nepomohla ani slova pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO) o tom, že „Pražané jsou trošku zpovykaní” a že hlavní město velké problémy s dopravou nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám