Hlavní obsah

ČT vymění šéfredaktora a šéfa domácího zpravodajství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Českou televizi čekají na přelomu září a října personální změny. K poslednímu zářijovému dni bude odvolán šéfredaktor zpravodajství Karel Novák, nadále však bude pověřen vedením zpravodajství ostravského studia ČT. Od 1. října pak dosavadní reportér Michal Schuster nahradí ve funkci vedoucího domácího zpravodajství Petra Schwarze.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.10.2016. Městská nemocnice Ostrava, oddělení Dětského lékařství slaví čtyřicet let.

Článek

Řekl to ve čtvrtek mluvčí ČT Martin Krafl s tím, že nového šéfredaktora zpravodajství vybere televize během podzimu a do té doby bude tuto vedoucí funkci vykonávat ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal.

"Dlouhodobě to stejně bylo tak, že Karel Novák působil v Ostravě již od poloviny ledna a já jej zastupoval," řekl Šámal, který změny inicioval. Poznamenal, že personální práce je "o stálém hledání správných mužů a žen na správná místa".

Změna nastane i na místě vedoucího domácího zpravodajství. Petra Schwarze, který funkci zastával od ledna letošního roku a ČT opouští, nahradí dosavadní reportér Michal Schuster. Do ČT nastoupil před pěti lety a působil jako politický zpravodaj, předtím pracoval například v ČTK a Mladé frontě Dnes.

Poslanci do volby radních nechtějí pustit Senát a prezidenta

Poslanci poslali ve středu do závěrečného čtení novelu Zákona o České televizi. Definitivní verdikt padne v říjnu. Původní návrh, aby členy rady volila tzv. trojnožka, tedy z třetiny Sněmovna, z třetiny Senát a z třetiny prezident s kontrasignací premiéra, vzal ale v průběhu projednávání za své a budoucí radní zvolí pravděpodobně opět jen poslanci.

Novela má také uložit ČT, aby vedla oddělené účetnictví z příjmů z koncesionářských poplatků a ze zisků z reklamy.

Nejbližší volba členů rady nastane možná ještě do konce roku, a to v případě, pokud bude do Senátu zvolen člen rady, filosof Erazim Kohák. Další volba se chystá na květen příštího roku, kdy vyprší čtyřletý mandát Heleně Fibingerové, Ladislavu Milerovi a současnému předsedovi rady Janu Mrzenovi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám