Hlavní obsah

ČSSD vyměnila Mertlíka za vyšší růst minimální mzdy

Novinky, jas

Svého nominanta na eurokomisaře Pavla Mertlíka „vyměnila” ČSSD za více peněz na sociální služby a vyšší růst minimální mzdy. V patové situaci, kdy každá ze stran prosazovala na post českého zástupce v Evropské komisi svého kandidáta, sociální demokraté ustoupili a Mertlíka stáhli.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedové koaličních stran oznámili jméno kandidátky na evropskou komisařku.

Článek

Nádavkem ale nadnesli na koaliční radě návrhy na růst mezd a přilepšení sociálním službám, na což ANO, jehož kandidátka Věra Jourová byla vybrána na eurokomisařku, přistoupilo.

ČSSD chce do sféry sociálních služeb  přidat příští rok 750 miliónů korun, aby lidé pracující v tomto sektoru měli šanci na vyšší mzdy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vyšší růst minimální mzdy, o 700 namísto plánovaných 500 korun, premiér zdůvodnil skutečností, že ta v minulých letech nerostla a nepromítly se do ní vyšší ceny.

S navýšením peněz na sociální služby nemá problém ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Stejně se staví i k růstu minimální mzdy o 700 namísto 500 korun. Jak Babiš připomněl, navýšení minimální mzdy je koneckonců uvedeno i v koaliční smlouvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám