Hlavní obsah

ČSSD si dodávala sebevědomí na Řípu

Právo, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé procesí mužů, žen, dětí a psů, nad nimiž vlály národní, stranické a historické vlajky, se po poledni táhlo od úpatí až na vrchol hory Říp. Sociální demokracie si pochodem na památný kopec dodávala sebevědomí na začátku volební kampaně do Evropského parlamentu.

Foto: archiv - Resort Valachy

Za vysvědčení mají děti na začátku února vstup do bazénů ve Velkých Karlovicích za korunu.

Článek

Více než 1 700 lidí ze všech krajských organizací ČSSD, kteří podle pořadatelů přijeli ve 33 autobusech a 220 autech, nahoře u rotundy vyslechlo projevy předsedy ČSSD a premiéra Vladimíra Špidly, prvního místopředsedy Stanislava Grosse a lídrů evropské kandidátky Libora Roučka a Richarda Falbra.

"My jsme ta síla, která přivedla Českou republiku do Evropské unie. Naši kandidáti do evropských voleb, jak se postupně nepochybně ukazuje, jsou první liga. Sociální demokracie je také první liga, naše kampaň je maratónem, ale prvoligovým maratónem," prohlásil Špidla po české a evropské hymně.

Jasně tak na dálku polemizoval se svým předchůdcem ve stranické a vládní funkci Milošem Zemanem, který eurokandidátku ČSSD označil za druhou ligu.

Falbr pouze řekl: "Moje životní krédo je heslo muže, který dnes není zrovna v módě, heslo Ché Guevary: Hasta la victoria siempre - Vždy k vítězství!" Jako jediný sklidil nejen potlesk, ale i výkřiky souhlasu. Také jeho projev byl přibližně patnáctkrát kratší než Roučkův.

Pak už se jen vzájemně konverzovalo mezi vysokými stranickými a státními představiteli. Nejvíce společných fotografií pořizovali sociální demokraté a jejich rodinní příslušníci se Špidlou, zkrátka ale nepřišel ani Gross či ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach.

Reklama

Výběr článků

Načítám