Hlavní obsah

ČSSD na Vysočině nesouhlasí se zpochybněním voleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ne všichni sociální demokraté souhlasí s výroky premiéra a předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, jenž v sobotu v bezprostřední reakci na výsledky voleb zpochybnil průběh volební kampaně a přirovnal možnost vlády pod vedením ODS ke komunistickému puči v roce 1948. Šéf krajské organizace na Vysočině Zdeněk Chlád výsledky voleb respektuje.

Článek

"Nesouhlasím se zpochybňováním výsledků voleb. Na Vysočině jsem nezaznamenal jediný názor, který by se zpochybněním voleb souhlasil. V tom shoda mezi předsedou ČSSD a členskou základnou na Vysočině neexistuje," řekl Chlád.

Chlád se opírá o totožné názory všech okresních předsedů i mnoha řadových členů sociální demokracie v kraji. "Chápu předsedovy osobní důvody, nervozitu a duševní vypětí z posledních měsíců. Prožil hodně nepříjemných obviňování a nečestných praktik ze strany ODS, ale tohle bylo nešťastné," řekl Chlád.

Paroubek v emotivním projevu odmítl uznat porážku ČSSD a občanské demokraty obvinil z nečestných praktik v kampani. Podle premiéra zemi hrozí "modrá totalita". [celá zpráva]

To je podle Chláda hodně silný výraz. "Sám jsem to neprožil, znám to jenom z dějepisu. Je to však nešťastné ve chvíli, kdy se má vyjednávat o složení vlády. Projev se mi celkově nelíbil," dodal Chlád.

Reklama

Výběr článků

Načítám