Hlavní obsah

ČSSD a KSČM jsou v jižních Čechách o krok blíž koalici

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální demokraté a komunisté jsou po pátečním jednání o krok blíž koalici v Jihočeském kraji. ČSSD však bude o utvoření koalice i nadále jednat i s menšími stranami.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lídr jihočeské ČSSD Jiří Zimola

Článek

„Posunuli jsme se významně vpřed, a to jak v programové shodě, tak v možném personálním složení rady i výborů. Dohodli jsme se, že zatím nebudeme o konkrétním možném rozdělení postů v radě hovořit,“ řekl v pátek těsně po jednání Právu Petr Braný. S výsledkem byl ale spokojen, neboť k určitému posunu ve prospěch KSČM proti minulému jednání došlo.

Obdobně hovořil i lídr ČSSD Jiří Zimola: „Dojednali jsme konkrétní podobu případné spolupráce v rámci koalice, a to programovou i personální. Stejně tak ale bude vyjednávací tým ČSSD postupovat i v pondělí dopoledne, kdy se sejdeme s Jihočechy 2012 a KDU-ČSL. Obě varianty pak předložíme na odpoledním jednání krajského výkonného výboru a klubu zastupitelů ČSSD. Ti definitivně rozhodnou, s kým na jihu Čech sociální demokraté utvoří koalici a podepíší koaliční smlouvu,“ konstatoval lídr ČSSD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám