Hlavní obsah

Cizinci, kteří budou v ČR investovat, mají šanci získat dlouhodobý pobyt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda v pondělí schválila nařízení, které umožní cizincům ze zemí mimo Evropskou unii požádat v České republice o povolení k dlouhodobému pobytu. Bude to podmíněno však investicí a vytvořením nových pracovních míst.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek

Článek

Pokud cizinec investuje nejméně 75 miliónů korun nebo vytvoří alespoň 20 nových pracovních míst, získá na základě nově přijatého nařízení ministerstva zahraniční věcí nárok podat si žádost o povolení k dlouhodobému pobytu.

O schválení nařízení v pondělí na Twitteru informoval mluvčí kabinetu Martin Ayrer.

Nově bude rovněž výslovně uvedeno, že občané zemí, pro něž platí vízová povinnost, nebudou moci využívat pobyt na krátkodobá víza k výdělečné činnosti na našem území. Po jednání kabinetu oznámil novinky plynoucí z přijatých nařízení ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

„Jsem přesvědčen, že toto opatření bude mít příznivý dopad na ČR, neboť je v souladu s vládní politikou zvyšování zaměstnanosti. Ty investice vytvářejí pracovní místa,” dodal Zaorálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám