Hlavní obsah

Chtěli mě podplatit, tvrdí exministr Kremlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) tvrdí, že mu byl v souvislosti se zakázkou na auditora mýtného systému nabídnut úplatek 1,5 milionu korun. Nabídka měla přijít loni těsně před Vánocemi od právníka Martina Janouška.

Foto: Novinky

Vladimír Kremlík

Článek

Kremlík o nabídce úplatku informoval až 14. ledna, kdy měl podle serveru SeznamZprávy kontaktovat šéfa Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku. Sumu měl dostat za to, pokud kontrola mýtného systému nebude svěřena státní firmě Cendis, ale zůstane společnosti CGI.

„Bylo mi nabídnuto 1,5 milionů, když kontrola mýta zůstane mimo CENDIS, na té stávající firmě,“ napsal podle serveru Kremlík Koudelkovi.

Havlíček oznámil, že zruší zakázku na supervizora mýta

Ekonomika

Věděl o tom Babiš?

Koudelka měl podle Kremlíka přislíbit, že o incidentu informuje premiéra Andreje Babiše (ANO) a vrchní státní zástupkyni Lenkou Bradáčovou.

Babiš i Bradáčová popřeli, že by takovouto informací disponovali, podle serveru však zdroj z bezpečnostní komunity potvrdil, že premiér informován byl.

Velký bratr, policejní stát. Opozice kritizuje zájem státu tajně špiclovat řidiče

Domácí

Zakázka na dozor na mýtným byla zrušena Kremlíkovým nástupcem Karlem Havlíčkem (za ANO), než se tak stalo, měl se Kremlík s advokátem Janouškem setkat znovu. Jasné odpovědi na to, zda nabídka stále platí, se Kremlík nedočkal.

Janoušek ke schůzce pouze uvedl, že mu bylo špatně a nevěděl, co mluví.

Špiclování v autech mělo být absolutní. Stát chtěl fotit tváře celé posádky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám