Hlavní obsah

Chevrolet Camaro jako kabriolet

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

General Motors zatím o svých detroitských novinkách striktně mlčí a na jejich tiskových stránkách je stručná věta, že všechno se dozvíme v den spuštění výstavy, tedy příští pondělí. Jenže Automotive News, Winding Road a Autoblog už ukázali to, co mělo zůstat skryto - Chevrolet Camaro Convertible!

Článek

Tohle retroauto získalo neuvěřitelnou základnu příznivců ještě v době, kdy se nevyrábí. Stejně jako Ford se svým mustangem se i camaro dokázalo vyšvihnout na pomyslný první příčku nejočekávanějších vozů amerického (a nejen tohoto) trhu.

V Detroitu se objeví jeho další verze, která neubrala nic na kráse vozu, jehož výroba začne až v roce 2008. Kabriolet se designérům opravdu povedl a i on dokázal zanechat na karoserii mnoho pozlátek z dob minulých. Fešácký je jistě stříbrný rám kolem čelního okna, stejně tak bychom chtěli i upozornit na parádní hrdlo nádrže umístěné na levém zadním blatníku.

Jen pro připomenutí - Chevrolet Camaro nové generace dostane pod přední kapotu vidlicový osmiválec o objemu 6,0 l s výkonem 298 kW, za koly pracují kotoučové brzdy a kompletní nezávislé zavěšení. Pohon bude také klasika - na zadní nápravu.

Reklama

Související články

Chevrolet Camaro: Zítřek nikdy neumírá

Jedno z největších překvapení si na stánek v Detroitu nechal Chevrolet. Když kdysi bez náhrady zrušil výrobu modelu Camaro, dušoval se, že už nikdy tento...

Camaro možná dostane monstrum pod kapotu

Chevrolet Camaro, který už byl potvrzen ve výrobě, bude jezdit s motorem ze současného Chevroletu Corvette. Jenže stejně jako v minulé, již dlouho nevyráběné...

Výběr článků

Načítám