Hlavní obsah

Chci důchodovou reformu v mašličkách, vyzval Juchelka. Po Velikonocích mu ji přinesu i s vejci, vzkázal Jurečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chci důchodovou reformu v mašličkách, vyzval po společném úterním jednání ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku (KDU-ČSL) poslanec ANO Aleš Juchelka. Ministr na to reagoval slovy, že po Velikonocích mu ji klidně přinese i s velikonočními vejci. Politici se mají po svátcích znovu sejít a o reformě jednat. Dohodnout se nemohou na valorizacích, shodu by ale mohli najít na tom, že chtějí řešit předčasné důchody.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Článek

„Očekávám, že v průběhu dubna dostaneme penzijní reformu v mašličkách (hotovou, svázanou ve spisu – pozn. red.). Že jednotlivé parametry spolu budou v kontextu, v nějakých souvislostech, abychom se od toho odrazili,“ vyzval po jednání s Jurečkou Juchelka.

Ministr práce slíbil, že se bude snažit, aby v této podobě Juchelka materiál opravdu obdržel. „Jestli to chce po Velikonocích v mašličkách i třeba s velikonočními vejci, tak mu to klidně přinesu,“ vtipkoval v úterý v noci.

„Přijde mi úsměvné, když slyším od Aleše Juchelky, že chce důchodovou reformu v mašličkách. Pamatuji si na dobu, když v roce 2014 tehdejší ministr financí Andrej Babiš říkal, že ji má napsanou a do dvou měsíců ji představí, ale zjišťuji, že hnutí ANO nic konkrétního připraveno nemělo,“ rýpl si ještě.

Opozici se nepodařilo odvolat Pekarovou z čela Sněmovny

Domácí

Po Velikonocích se znovu sejdou

Po Velikonocích se mají zástupci koalice a opozice znovu sejít. O celkové penzijní reformě totiž politici v úterý nejednali.

Pouze se shodli na tom, že je špatné, že může být výhodnější jít do penze předčasně než v řádném termínu. Zatím ale nedospěli k pokroku na podobě řešení. Také řešili úpravy řádné i mimořádné valorizace, shodu ale nenašli.

Důchodovou reformu chce Jurečka veřejnosti představit na přelomu dubna a května, původně to však plánoval koncem března. „Důchodová reforma je za mě komplex opatření, takže budu předkládat materiál, který bude opravdu komplexní,“ slíbil bez konkrétnějších detailů.

Důchody se budou valorizovat podle inflace a věk odchodu do penze se nezmění, slibuje Jurečka

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám