Hlavní obsah

Česko v noci na čtvrtek zasáhne prudký vítr a silný déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vydali ve středu výstražnou informaci, podle které do České republiky míří vydatný déšť doprovázený silným větrem dosahujícím rychlosti až 90 km/h. Situace by se měla uklidnit ve čtvrtek odpoledne, kdy se k nám začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu.

Článek

V noci na čtvrtek a během následujícího dopoledne bude na většině území vát velmi silný západní až severozápadní vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti 54 až 90 kilometrů za hodinu. Podobně prudký vítr očekávají meteorologové také na horách.

Na severu a severovýchodě území meteorologové očekávají také trvalé srážky. Během noci, rána a dopoledne naprší až 25 mm, na horách místy až 45 mm. Odborníci proto upozornili na možnost rozvodnění některých toků, které by mohly dosáhnout prvního stupně povodňové aktivity.

Varování se týká také silného větru, který může vyvracet stromy nebo lámat větve. Při zhoršených povětrnostních podmínkách se proto nedoporučuje pobývat v blízkosti stromů, v autech nebo málo odolných objektech, jakými jsou například stany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám