Hlavní obsah

Červíček začal úřadovat, sešel se s odboráři a jmenoval nového náměstka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový policejní prezident Martin Červíček se rychle chopil nové funkce a začal úřadovat. Ve čtvrtek se sešel se zástupci policejních odborů, rovněž jmenoval nového muže do funkce svého náměstka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Martin Červíček.

Článek

Červíček tak bude mít pouze dva náměstky. Ekonomickým náměstkem a náměstkem pro lidské zdroje zůstane devětatřicetiletý Pavel Osvald, náměstkem pro vnější službu byl pověřen dosavadní šéf jihomoravské policie Tomáš Kužel.

"Pan Osvald zůstane náměstkem s tím, že se jeho gesce bude možná prolínat s policejním prezidentem, který si nad tím vezme také odpovědnost," informoval šéf Nezávislého odborového svazu policie (NOSP) Milan Štěpánek, který se s spolu s dalšími zástupci odborů sešel ve čtvrtek s Červíčkem. Kužel ve funkci nahradí dočasně dosazeného Tomáše Václavíka, který bude ředitelem pořádkové služby.

Sedmačtyřicetiletý Kužel, pod kterého bude spadat dopravní nebo pořádková policie, přitom již jednou náměstkem policejního prezidenta byl. Jako ekonomického náměstka si jej vybral v roce 2007 tehdejší policejní prezident Oldřich Martinů. Muž, který byl podle serveru Respekt.cz blízkým spolupracovníkem odvolaného šéfa policie Petra Lessyho a byl i kandidátem na nejvyšší post, byl v minulosti kritizován za to, že spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností (StB).

Nový šéf chce hledat úspory

Podle Štěpánka nový šéf sboru zástupce odborů rovněž informoval o tom, že začne co nejdříve pracovat na organizační struktuře policie, o jejíž podobu se v minulosti přel ministr vnitra Kubice s Lessym. "Vedení bude přímo s krajskými řediteli projednávat podobu s tím, že to nebude žádná šablonovistost, to znamená, že se budou zohledňovat specifika jednotlivých krajů," podotkl Štěpánek.

Červíček prý chce hledat úspory ve vedení policie. Ta by měla podle Štěpánka pro příští rok dostat na provozní výdaje 700 miliónů korun navíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám