Hlavní obsah

Černošický úřad znovu rozhodl o Babišově střetu zájmů

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Městský úřad Černošice znovu rozhodl o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Úřad to zveřejnil na svých webových stránkách, konkrétní výsledek ale nesdělil. Rozhodnutí není pravomocné, premiér se může do 15 dnů od jeho doručení odvolat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

Černošický úřad řeší podezření, že Babiš stále ovládá média, která patří pod holding Agrofert ze svěřenského fondu premiéra. Podnět podala vloni v srpnu organizace Transparency International.

Premiér žije v Průhonicích, které spadají pod Černošice, proto se věcí zabývá tamní úřad. Ten už v lednu dospěl k závěru, že Babiš spáchal přestupek proti zákonu o střetu zájmů. Premiér dostal pokutu 200 tisíc korun.

Proti tomu se Babiš odvolal a případem se zabýval Středočeský kraj, který vede hejtmanka z ANO Jaroslava Pokorná Jermanová. Kraj rozhodnutí černošické radnice zrušil a vrátil ji k novému projednání.

Babiš dlouhodobě odmítá, že by byl ve střetu zájmů a o Transparency International hovoří jako o zkorumpované organizaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám