Hlavní obsah

Centrála pošty v Jindřišské na prodej? Rakušan by nebyl proti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se nebrání úvahám o tom, že by Česká pošta mohla prodat novorenesanční budovu v Jindřišské ulici v Praze, kde sídlí už 150 let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Centrála a pobočka České pošty v Jindřišské ulici v Praze

Článek

„Rozhodnutí nebude dělat ministr vnitra, s rozhodnutím musí přijít management České pošty, ale já osobně se takové úvaze vůbec nebráním,“ prohlásil v pondělí Rakušan. Sídlo v Jindřišské ulici je podle něj sice krásné a reprezentativní, ale nedá se před ním v podstatě zaparkovat, je těžko vytopitelné, nákladné na údržbu a zčásti prázdné.

Podle ministra vnitra je tedy otázkou, zda podnik takové sídlo ve své ekonomické situaci skutečně potřebuje, nebo by měl svůj management vést ve skromnějších podmínkách a získat peníze z prodeje.

O možném prodeji části budovy v Jindřišské uvažoval již v roce 2019 tehdejší ředitel Roman Knap. Mělo jít o prodej kanceláří, ale při zachování pobočky. O prostory měl zájem i pražský magistrát, k obchodu ale nedošlo.

Co dělat, když zruší poštovní pobočku

Finance

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám