Hlavní obsah

Dodávka tepla je v celé Praze obnovena. Výpadek postihl 20 tisíc domácností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Praze byly od středečního večera do čtvrtečních 18:00 přerušeny dodávky tepla od Pražské teplárenské. Výpadek zapříčiněný poruchami potrubí v ulicích Zálesí v Krči a Moldavská ve Vršovicích se týkal mj. Jižního Města, Krče, Kamýku, Libuše, Modřan a Vršovic, bez tepla bylo podle ČT až 20 tisíc domácností.

Foto: ptas.cz, Bez zdroje

Mapa poruch Pražské teplárenské

Článek

„Příčinou je netěsnost na potrubí. Potrubí prasklo a bylo zapotřebí odstavit ty oblasti, které jsou momentálně bez dodávek,“ řekl ráno vedoucí odboru prodeje tepla Pavel Maďar. Společnost dodává teplo do zhruba 230 tisíc domácností.

Podle dispečinku firmy šlo o částečnou poruchu, která se týkala Jižního Města, Košíku, Chodova, Opatova, Modřan, Kamýku, Novodvorské, Hájů, Lhotky, sídliště Krč i ulic Vinohradská, Ruská, Vršovická či oblasti Bohdalce.

Jako poslední byly dodávky tepla obnoveny ve Vršovicích v 18:00.

Teplo pro Prahu se vyrábí v elektrárně Mělník, kterou provozuje společnost ČEZ. „Horkovod z Mělníka je v pořádku,“ sdělil ve čtvrtek ráno mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Pražská teplárenská od prosince zdraží teplo o 12 až 15 procent

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám