Hlavní obsah

Část trasy metra A bude kvůli napojování nového úseku uzavřena

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské metro čeká další odstávka. Nepojede část trasy A mezi stanicemi Malostranská a Dejvická. Úsek bude zavřený celý nadcházející víkend a lidé se na něm svezou zase až v pondělí ráno.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Část trasy A bude o víkendu uzavřená.

Článek

„Z důvodu další etapy přípravných prací k napojení budované trati V.A bude od zahájení provozu v sobotu 28. července 2012 do ukončení provozu v neděli 29. července 2012 obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Malostranská – Dejvická,“ informoval pražský Dopravní podnik.

Metro bude na lince A jezdit obousměrně pouze z Depa Hostivař na Náměstí Míru. Odtud budou soupravy pokračovat kyvadlově do stanice Můstek, kde budou muset cestující přestoupit do jiné soupravy, která bude na druhé koleji převážet lidi až do stanice Malostranská.

Místo metra bude v úseku mezi Malostranskou a Dejvickou jezdit speciální linka X-A, která pojede ze zastávky Divoká Šárka k Právnické fakultě a zpátky. Některé tramvajové a autobusové linky, které v dané oblasti projíždějí, budou posílené či prodloužené. Tramvajová linka 36 bude o víkendu zrušena.

V červenci se jedná již o druhou uzavírku trasy A pražského metra. Od 5. do 8. července proběhla úplná výluka mezi stanicemi Můstek a Dejvická. Koncem září by se pak na tři dny měl zastavit provoz na celé trase.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám