Hlavní obsah

Část metra C nepojede celý prodloužený víkend, dopravní podnik vymění pražce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od pátku do neděle bude přerušen provoz metra na trase C mezi stanicemi Muzeum a Kačerov. Pražský dopravní podnik bude vyměňovat bezmála čtyři stovky starých pražců. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu XC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Dřevěné pražce za betonové vymění dělníci v úsecích Budějovická až Pražského povstání.

Dopravní podnik se podobně jako v minulosti rozhodl využít prodlouženého víkendu, kdy řada lidí bude mimo metropoli. Při běžné údržbě, která probíhá pravidelně v noci, totiž stihnou dělníci vyměnit vždy maximálně šest pražců.

„Souvislá víkendová výluka nám umožní při výrazně vyšší efektivitě prací a časové úspoře zvládnout všechny pracovní postupy výměny pražců a následně zajistit plynulý a bezpečný provoz na mnoho dalších let,“ uvedl k výluce dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

Náhradní dopravu na nejvytíženější trase pražského metra zajistí autobusy, které budou vyjíždět již z Hlavního nádraží. Po dobu výluky budou také posíleny autobusové linky číslo 135 a 196.

U uzavřených stanic metra budou cestujícím k dispozici informátoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám