Hlavní obsah

Čarodějnice budou v dešti, první máj nejchladnějším dnem v týdnu

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v tomto týdnu bude jako na houpačce. Téměř letní teploty, které provázely pondělí, spadnou v úterý o více než deset stupňů. Nejchladnějšími dny budou podle meteorologů úterý a pátek. Celý týden bude panovat aprílové počasí, deštníky proto s sebou, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Od jihozápadu bude proudit velmi teplý vzduch, ale jen do pondělního odpoledne, kdy přijde studená fronta ze západu,“ uvedla Honsová.

Odpoledne se citelně ochladí. „Večer a v první polovině noci můžeme proto očekávat bouřky a vydatné deště,“ doplnila meteoroložka. Studený vzduch ze severozápadu může přinést také sníh do hor. Sněžit by mělo v Krušných horách a v Krkonoších, podle Honsové to ale na konci dubna není nic neobvyklého.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Deštníky bychom neměli nechat doma ani v úterý. Nebe bude zatažené a pršet bude především v Čechách, opět nejsou vyloučené bouřky. „Na západě České republiky budou teploty do 10 stupňů, v Praze kolem 14, na Moravě a ve Slezsku k 18 stupňům,“ uvedla Honsová.

Ve středu se aprílové počasí opravdu nezapře. Bude polojasno, ranní minima šest až dva stupně, v odpoledních maximech 11 až 15 stupňů. Kvůli celonočnímu vyjasnění může být ráno v horských oblastech i pod nulou.

Čtvrtek s sebou přinese opět velkou oblačnost. „V Čechách bude pršet především odpoledne, až se budou pálit čarodějnice,“ upřesňuje meteoroložka. Ráno očekáváme šest až dva stupně, v odpoledních maximech 12 až 16.

První máj bude spolu s úterým nejchladnějším dnem v týdnu. V pátek bude převládat velká oblačnost a občasný déšť, ráno sedm až tři stupně, odpoledne 10 až 14. V sobotu bude polojasno, odpoledne 12 až 16 stupňů, v neděli bude oblačnost přibývat, v odpoledních maximech 13 až 17 stupňů a místy přeháňky.

Reklama

Výběr článků

Načítám