Hlavní obsah

Bývalý šéf rozvědky Randák spustil prezidentskou kampaň

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Se sbíráním 50 tisíc podpisů, nutných k podání kandidatury na prezidenta ČR, začal v pondělí 17. září v Ostravě bývalý šéf rozvědky generál Karel Randák. O křeslo hlavy státu se chce ucházet jako nezávislý kandidát.

Foto: Pavel Karban, Právo

V centru Ostravy odstartoval po poledni oficiální volební kampaň na prezidenta ČR bývalý šéf rozvědky Karel Randák.

Článek

Oficiální start volební kampaně spustil tým kolem Randáka v centru moravskoslezské metropole krátce po poledni. Důvodů, proč si k zahájení volební kampaně a sbírání podpisů vybral Randák právě Ostravu, je prý víc.

„Chtěl bych svojí přítomností tady ukázat, že nejsem zaměřený jenom na Prahu, ale že mě zajímají i jiné regiony. Protože korupce, která je v Praze, klientelismus, který existuje v rámci centrální státní správy, existuje i na komunální úrovni, Ostravu nevyjímaje. Existuje prostě všude v republice,“ vysvětlil generál.

Uvedl, že by stát ročně ušetřil 100 až 125 miliard, kdyby neexistovala korupce a pokud by výběrová řízení probíhala bez klientelistických vazeb. Pokud by se mu podařilo nasbírat 50 tisíc hlasů, a dostal by se tak mezi právoplatné kandidáty na prezidenta, tak by podle bývalého šéfa rozvědky prezentace názorů byla podstatně větší.

„Prvním důvodem, který mě vede ke kandidatuře, je to, že jsem se za uplynulých šest let pokoušel bojovat proti tomu, co se tady děje. Po odchodu ze státní správy jsem se snažil poukazovat, nejprve jako soukromá osoba a potom jako člen Nadačního fondu proti korupci, na to, že tady ve státě existuje cíleně vybudovaný systém na manipulaci veřejných zakázek, dotací z evropských fondů, že se tady dějí skutečné kriminální činy, které nejsou postihovány,“ popsal Randák jeden z důvodů, proč chce usilovat o post prezidenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám