Hlavní obsah

Bývalý ředitel průmyslovky na Třebešíně se dohodl s městem na smíru

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý ředitel Střední průmyslové školy na Třebešíně František Bártl se v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 10 dohodl na smíru s pražským magistrátem. Bártl na vedení města podal žalobu kvůli tomu, že byl odvolán poté, co jedna z učitelek školy zemřela nedlouho po údajné šikaně ze strany studentů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Bývalý ředitel Střední průmyslové školy v Praze na Třebešíně František Bártl

Článek

Bártl, který ve škole pracoval bezmála pětatřicet let, byl radou města letos v únoru odvolán. Bártl proto podal na město žalobu, ještě před samotným jejím projednáním ale obě strany uvedly, že se dohodly na smíru v tom smyslu, že „výkon funkce ředitele skončil dohodou“.

Soudkyně Jana Hustedová poté jednání přerušila, aby se se senátem poradila, zda je v tomto případě smír možný a zda není v rozporu se zákonem.

Po necelých deseti minutách smír připustila s tím, že pracovní poměr je možné ukončit i dohodou. „Je to pro mě zadostiučinění,“ komentoval stroze výsledek jednání Bártl.

Bártla vedení města odvolalo v souvislosti s kauzou údajné šikany učitelky trojicí studentů. [celá zpráva]

Žena počátkem letošního roku zemřela, podle policie ale její smrt se šikanou nesouvisí.

Soud s trojicí mladistvých proběhl za zavřenými dveřmi minulý týden, výsledek jednání není znám. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám