Hlavní obsah

Brněnský exprimátor Vokřál bude bojovat o post jihomoravského hejtmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bývalý brněnský primátor Petr Vokřál bude bojovat o post jihomoravského hejtmana. V letošních krajských volbách jej bude obhajovat lidovec Jan Grolich za koalici Spolu, tvořenou KDU-ČSL, ODS a TOP 09. Vokřál bude lídrem jihomoravského Hnutí Přísaha někdejšího elitního policisty Roberta Šlachty. Ten bude kandidovat za Břeclavsko do Senátu.

Foto: archiv Hnutí Přísaha

Petr Vokřál (vpravo) s předsedou Hnutí Přísaha Robertem Šlachtou

Článek

„S Petrem úzce spolupracujeme přes půl roku, od doby, kdy se přidal do našeho expertního týmu a pomáhá připravit hnutí na krajské volby,“ sdělil k Vokřálově kandidatuře Šlachta. Exprimátora považuje za zkušeného politika na komunální, krajské i celostátní úrovni.

Vokřál zdůraznil, že mu jde o boj s korupcí a snahu o návrat zdravého rozumu a slušnosti do politiky. Chce prý bojovat proti trafikaření, jehož příkladem jsou prý v Brně opoziční Piráti a jejich nedávné tahanice o placenou funkci předsedy Výboru pro národnostní menšiny.

Vadí mu tahanice

„Není mi lhostejný vývoj na politické scéně, a to jak na centrální, tak i na regionální úrovni. Současná politika se totiž vyznačuje chaosem, spojováním opozičních stran nebo zastavováním připravených projektů z takzvaně politických důvodů. Když to vezmu na regionální úrovni, tak konkrétně v Brně bych připomenul tahanice o územní plán, zastavení projektu atletické haly nebo již zmíněné zaříznutí třetího kotle brněnské spalovny v tajném hlasování,“ uvedl Vokřál.

Šlachtova Přísaha půjde do eurovoleb společně s Motoristy sobě

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám