Hlavní obsah

Brněnská přehrada je pro koupání uzavřena

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Pracovníci Krajské hygienické stanice v Brně (KHS) v pátek zakázali koupání na Brněnské přehradě, kvůli zhoršení kvalitě vody, která ohrožuje zdraví rekreantů. Kvalita vody, která je Brněnské přehradě hlavním problémem každé letní sezóny už řadu let, se zhoršila natolik, že hygienici museli vydat zákaz na všech plážích přehrady.

Foto: Josef Sekyra
Článek

 Ostatní koupaliště a vodní plochy mají vodu většinou v normě.

"Důvodem zákazu je obrovský výskyt sinic. Nepředpokládáme, že by se situace po dobu prázdnin zlepšila a že bychom koupání ještě do září povolili. Informace o zákazu koupání budou vyvěšené na všech stáncích na plážích. Jde zatím o jedinou volnou plochu, kde jsme zákaz koupání vydali, ale zřejmě v krátké době zákaz rozšíříme i v nádržích Říčky v Mariánském údolí," řekl Miroslav Staněk z KHS.

Ostatní koupaliště v Jihomoravském kraji mají vodu většinou v normě, jen v několika případech se objevily problémy, které hygienici řeší bez zavření provozu. Výjimkou je podle Staňka koupaliště v Tišnově, které bylo z důvodu špatné kvality vody dočasně uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám