Hlavní obsah

Bratrům Plocovým se při kampani promíchaly balónky

Právo, Jaroslav Švehla
Liberec

Kouzlo náhody způsobilo, že v Jablonci nad Nisou v úterý uspořádala ODS i ČSSD mítink jen pár kroků od sebe. U modrého stanu na náměstí Dr. Farského se tak po chvíli objevovaly oranžové balónky a u sociálních demokratů na Mírovém náměstí ty modré.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Bratři Pavel (vpravo) a Tomáš Plocovi s lídryní ODS v Libereckém kraji Hanou Moudrou.

Článek

„Došly vám letáčky? Pojďte, nějaké vám půjčíme, ať máte co rozdávat,“ zavtipkovala z hloučku lidí místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, která v Jablonci zahajovala kampaň občanských demokratů, na adresu exposlance a lídra kandidátky ČSSD Pavla Ploce. Ten přišel ke konkurenci pozdravit svého bratra Tomáše, který je trojkou na kandidátní listině ODS.

„Nepřišel jsem na výzvědy. Viděl jsem lidi s modrými balónky, a tak jsem se šel podívat. Nevěděl jsem, že tu bude ODS a že jsme asi 50 metrů od sebe,“ řekl Právu rozesmátý Pavel Ploc a šel podat Němcové ruku.

Ujistil, že to určitě není náznak nějaké budoucí koaliční spolupráce. „Je vidět, že se jako lidé můžeme spolu bavit, slušně pozdravit, zažertovat. Máme jiný názor, kudy má jít svět a kudy má jít ČR, a na těch názorech si stojíme,“ dodala na nečekanou návštěvu Němcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám