Hlavní obsah

Billboard dělá z Topolánka "Mirečka" vedeného Dalíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Billboardová kampaň zesměšňující politiky se v České republice pomalu stává tradicí. Tentokrát se krátce po začátku nového roku stal terčem vtipu premiér a předseda ODS Mirek Topolánek. Na plakátech je zobrazen jako malý "Mireček", jehož za ruku vede "správným směrem" jeho mediální poradce Marek Dalík.

Článek

Plakáty se objevily v Praze i mimo hlavní město. Největší parlamentní strana se podle autorů billboardu už nejmenuje Občanská demokratická, nýbrž "Dalíkova".

"Vzhledem k tomu, že (premiér) má dnes celý den jednání, se k tomu zřejmě nevyjádří," komentoval billboard mluvčí vlády Martin Schmarcz.

Vtip se vrací k Dalíkovu výstupu

Nové billboardy připomínají jednu z peripetií jednání o nové vládě z konce loňského listopadu. Roztržku mezi ČSSD a ODS tehdy odstartovalo Dalíkovo vyjádření, že ODS s ČSSD jedná jen naoko a pak je "pošlou do pr..." a vládu nakonec podpoří nějací přeběhlíci. Topolánek se pak Dalíka zastal a prohlásil, že jeho výroky jsou "plně v souladu s oficiálním názorem ODS".

To se podle některých komentátorů později i potvrdilo, když širší vedení ODS ukončilo jednání se sociální demokracií a občanští demokraté se vrátili k trojkoaličnímu projektu s lidovci a zelenými.

Topolánek odmítl výzvy pražské ODS, aby se poradce zbavil. "Zpětně jsem ho odvolal ze všech funkcí," řekl jen. Dalík přitom žádnou oficiální funkci nemá.

Politici inspirují k humoru

Topolánek, kterému se před sedmi měsíci podařilo dovést ODS k volebnímu vítězství, ale stále ještě nedokázal přivést na svět stabilní vládu, se stává námětem řady vtipů. Před Vánoci s humorem přijal fakt, že se elektronickou poštou šíří parodie populární reklamy mobilního operátora. "Mohli jsme pro vás sestavit normální vládu. A krásnou... Ale my jsme řekli NE!" říká na fotomontáži Topolánek.

Terčem vtipu se v posledních týdnech stala také KDU-ČSL. Potom, co Jiří Čunek v jejím čele vystřídal Miroslava Kalouska, se podle některých komentářů rozdělila na Kalouskovu demokratickou unii a Čunkovu stranu lidovou.

Reklama

Související články

Balbínovci ironizují Kalouskovy padáky

Balbínova poetická strana nadále pokračuje v sarkastické kampani proti předsedovi lidovců Miroslavu Kalouskovi. Dříve balbínovci pranýřovali Kalouska jako...

Výběr článků

Načítám