Hlavní obsah

Billboardy varují před silničním pirátem Paroubkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na velkoplošných reklamních poutačích se čím dál tím častěji před volbami objevují jména a tváře známých politiků. Ne vždy je ale zadavatelem reklamy ten, kdo se na billboardu objeví. Prostřednictvím velkoplošných poutačů v městech i na venkově si strany často vyřizují účty s konkurencí. Posledním atakem je billboard opoziční ODS na Novojičínsku, jenž útočí na říjnovou divokou jízdu řidiče premiéra Jiřího Paroubka.

Článek

"Billboardy varují řidiče, že po silnici jezdí Paroubek rychlostí 200 kilometrů za hodinu a upozorňují je, že pokud je premiér nabourá, budou platit pokutu oni. Velkoplošné tabule tak připomínají říjnovou nehodu, kterou měl Paroubkův vůz na tamních vozovkách. Billboardy nechala podél silnice umístit regionální ODS," přiznal původce poutače stínový ministr průmyslu a obchodu ODS Martin Říman. 

Pokladnu ODS to podle Římana stálo asi 60 tisíc korun. "Umístili jsme to tam proto, že si myslíme, že by pan Paroubek z toho neměl vyjít tak snadno. To, co on a jeho řidiči způsobili, je velká lumpárna a nemělo by se na to zapomenout," sdělil Říman.

Paroubek: lživá goebbelsovská propaganda ODS

Premiér Jiří Paroubek dnes řekl, že jde o příklad lživé goebbelsovské propagandy ODS. "Je všeobecně známo, že jsem v autě, které pro mě jelo s ochrankou, vůbec neseděl," uvedl.

Pokud by ve voze, který havaroval, cestoval, prý by se omluvil, řekl vpodvečer novinářům v Berlíně. Podotkl, že auto rychlostí 200 kilometrů v hodině nejelo.

Říman: místo Paroubka potrestáni jiní

Billboardy přitom podle něj nesouvisí s volební kampaní ODS, ale s nespravedlností, která se stala. Za nehodu místo Paroubka zaplatili jiní lidé, tvrdí poslanec. Podle Římana chce ODS na nehodu upozornit proto, že Paroubek dokonce začal asi před třemi týdny zpochybňovat, že jeho kolona nehodu způsobila.

Nehodu údajně způsobila kolona vozů předsedy vlády na začátku října, když spěchala za Paroubkem, jenž přistál na letišti v Ostravě-Mošnově. Podle policie však premiérovi řidiči se nijak neprovinili.

"Pan Paroubek by se měl účastníkům nehody minimálně omluvit a uhradit jim těch 500 korun pokuty, protože bylo evidentní, že nebýt jejich rychlé jízdy, k té havárii by nikdy nedošlo," míní Říman. Dodal, že kdyby se Paroubek omluvil a řidiče finančně odškodnil, regionální ODS by prý billboardy stáhla.

Již v létě sarkasticky "poděkoval" za přecpanost dálnice D1 ministrovi dopravy Milanu Šimonovskému (KDU-ČSL) místopředseda Sněmovny Ivan Langer. Hájil se, že byl pouze tvůrcem myšlenky billboardů. Kdo jej zaplatil, odmítl sdělit.

Reklama

Související témata:

Související články

Za billboardy na D1 stojí Ivan Langer

Ironicky kritické billboardy, které v těchto dnech lemují dálnici D1 s nápisy "Děkujeme vládě za stav D1" či "Zácpa ministra Šimonovského" vymyslel...

Billboardy se staly zbraní politiků

Sáhnout do stranických kapes na nákup nových billboardů hodlají i mimoparlamentní strany před parlamentními volbami, které by měly proběhnout v polovině...

Výběr článků

Načítám