Hlavní obsah

Babišův primátor Zarzycký dělá politiku i z návštěvy prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský primátor a krajský zastupitel Roman Zarzycký (ANO) se nechce sejít s prezidentem, který v úterý zavítá do západočeské metropole. Odmítl se zúčastnit schůzky na hejtmanství, kam Petr Pavel dopoledne dorazí. „Budu se raději věnovat práci pro Plzeňáky,“ oznámil Zarzycký na svém facebookovém profilu.

Foto: Ivan Blažek, Novinky

Primátor Plzně Roman Zarzycký

Článek

Z prezidentova programu je zřejmé, že vedle jednání s hejtmanem Rudolfem Špotákem (Piráti) jej čeká například setkání s vedením šumavského národního parku, starosty obcí či diskuse s občany. Návštěvu zahájí v Plzeňském Prazdroji. Poté zamíří na hejtmanství, kde má jednání s představiteli kraje.

Zarzycký se však této schůzce záměrně vyhne. Na svém facebookovém profilu informoval, že se raději bude věnovat práci pro Plzeňáky. „Petr Pavel se chová jako prezident pětikoalice,“ napsal. Svůj názor zdůvodnil tím, že mimo jiné nevyslyšel výzvy hnutí ANO a podepsal novelu omezující valorizace důchodů.

„Drží linku s pětikoalicí, to je pro mě nepřijatelná věc,“ uvedl primátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám