Hlavní obsah

Babišovi měli velkolepou svatbu na Čapím hnízdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to velká sláva. Na konci července 2017 se Andrej Babiš po 23letém vztahu oženil v areálu farmy Čapí hnízdo na Benešovsku se svou přítelkyní Monikou. Vztah jim vydržel 30 let, v pátek Babišovi na sociálních sítích uvedli, že se rozcházejí.

Foto: ČTK

Svatba Andreje Babiše s dlouholetou partnerkou Monikou 29. července 2017 odpoledne. Na Čapím hnízdě novomanželé společně zasadili strom

Článek

Tehdy 62letý Babiš a 43letá Babišová (toto příjmení používá od roku 2013 kvůli jejich dětem Vivian a Frederikovi místo rodného Herodesová – pozn. aut.) se vzali 29. července 2017 pod altánkem na ostrůvku uprostřed rybníka farmy; svatbě přihlíželo na 200 hostů.

Mezi nimi byli tehdejší místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek či ministr životního prostředí za ANO Richard Brabec.

Ještě předtím však novomanželé museli zhlédnout na nedaleké silnici I/3 protestní jízdu automobilů, jejíž aktéři z megafonů vyvolávali hesla proti bývalému ministrovi financí a 1. místopředsedovi v květnu rozpadlé vlády Bohuslava Sobotky.

Andrej Babiš oznámil rozchod s manželkou Monikou

Domácí

„Nenechám si tím zkazit den,“ řekl Babiš přítomným novinářům necelou hodinu před obřadem v přísně chráněném areálu s velkým množstvím členů ochranky.

Babišová měla na svatbě bílé šaty na ramínka se závojem od zahraniční návrhářky, kterou si vybrala sama na internetu. Na hlavě měla čelenku s diamanty.

Foto: Profimedia.cz

Svatba Andreje Babiše s partnerkou Monikou v roce 2017

Novomanželka si navlékla snubní prstýnek posázený diamanty, Babiš si pak zvolil jednoduchý prsten. Na obou bylo z vnitřní strany vyryto datum svatby a iniciály manželů.

Babišová odmítla, že šlo před říjnovými sněmovními volbami (ty hnutí ANO vyhrálo a vytvořilo vládu s tehdejší ČSSD a KDU-ČSL – pozn. aut.) o marketingový tah kvůli zvýšení popularity jejího muže.

Andrej Babiš před začátkem svatbyVideo: Novinky

„Můj předvolební tah to určitě není. Na to se musíte zeptat Andreje. Ale jelikož si mě chtěl vzít už několik let předtím, tak myslím že ne,“ řekla Babišová novinářům.

S organizací svatby oběma manželům pomáhaly i jejich děti, které na svatbě byly za družičku a družbu a pomáhaly svým rodičům vybrat svatební dort.

Ještě před slavnostní galavečeří stihli novomanželé v areálu zasadit strom, který měl symbolizovat jejich věčnou lásku.

Foto: Petra Ficová

Svatba Andreje Babiše s jeho partnerkou Monikou

Monika Babišová má za sebou Bílý dům a léta charity

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám