Hlavní obsah

Babiš vyplísnil novináře a na nic jim neodpověděl

Premiér Andrej Babiš (ANO) v reakci na poslední vývoj ohledně svého syna řekl, že Babiš junior nikdy nebyl českým občanem a dlouhodobě žije ve Švýcarsku. Zopakoval svou kritiku novinářů, kteří podle něj zneužili nemocného člověka.

Vyjádření A. Babiše k údajnému únosu syna na KrymVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Podle Babiše novináři serveru Seznam Zprávy při natáčení reportáže „nezákonně” vnikli do bytového domu, kde jeho syn s matkou žije, a „zneužili korespondenci”.

Pak se přítomných novinářů zeptal, jestli jim nevadí, že tady „běží kampaň”. „Já být na vašem místě, tak se stydím,” uzavřel Babiš a z tiskovky odešel, aniž by odpověděl na dotazy.

Babiš mladší ve čtvrtek v e-mailu uvedl, že jeho otec lže ohledně jeho pobytu na Krymu, který již dříve Babiš junior označil za únos.

Premiér krom informace, že jeho syn nikdy nebyl českým občanem, a kritiky médií a označení odhalení informací za připravenou kampaň nic nového neuvedl. Nepřipustil ani možnost položení doplňujících dotazů.

Babiš i jeho dvě dospělé děti jsou stíháni v souvislosti se získáním 50milionové dotace na projekt Čapího hnízda. Babiše mladšího se zatím policii nepodařilo vyslechnout, podle právníka Babiše juniora se o to ani zatím nepokusila.

Reklama

Výběr článků

Načítám