Hlavní obsah

Babiš ve středních Čechách neuspěje, věří lídři opozičních koalic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídři středočeských kandidátek koalice Pirátů a STAN, respektive koalice Spolu Vít Rakušan (STAN) a Jan Skopeček (ODS) věří, že premiér Andrej Babiše, který by měl vést kandidátku hnutí ANO, v regionu neuspěje. Obě uskupení mají ambice po volbách sestavovat vládu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

V médiích se spekulovalo o tom, že by Babiš mohl kandidovat v Ústeckém kraji, kde by se utkal s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem..

„Oceňuji, že si Andrej Babiš vybírá kandidaturu podle regionu, kde má Čapí hnízdo. Určitě na to zkusí dostat další dotace,” uvedl v nadsázce Skopeček. Připomněl tak premiérovu kauzu kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo na Benešovsku.

Babiš bude jedničkou středočeské kandidátky ANO

Domácí

Podle Rakušana čeká Babiše prohra ve středních Čechách a čekala by ho i v Ústeckém kraji. „Pro naši koalici se nic nemění, naši kampaň jedeme beze změn dál. Andrej Babiš ve Středočeském kraji prohraje. Prohrál by i s Ivanem Bartošem v Ústeckém kraji. Toho střetu se nebojím, je to výzva,” uvedl Rakušan, který ve středních Čechách povede společnou kandidátku STAN a Pirátů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek voleb ve Středočeském kraji  v roce 2017

Lídr komunistů Stanislav Grospič v reakci pouze připomněl, že Babiš v regionu kandidoval již v minulých volbách.

Tehdy ANO získalo přes ve Středočeském kraji přes 28 procent.

Pokles ANO potvrdil další průzkum

Parlamentní volby

Anketa

Podaří se hnutí ANO obhájit volební vítězství ve Středočeském kraji z roku 2017?
Ano
57,9 %
Ne
42,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6404 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám