Hlavní obsah

Babiš bude jedničkou středočeské kandidátky ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude lídrem středočeské kandidátky pro nadcházející podzimní sněmovní volby. V sobotu o tom rozhodl krajský sněm. Potvrdit kandidátku musí celostátní výbor.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

Delegáti rovněž zvolili novou předsedkyni krajské organizace. Jaroslavu Pokornou Jermanovou nahradí středočeská a nymburská zastupitelka Adriena Gabrielová.

Středočeskou kandidátku ANO s Babišem musí potvrdit celostátní výbor. Stále tak není zcela vyloučena jeho kandidatura v jiném kraji, připomněla Gabrielová.

Samotný Babiš považuje návrh, aby vedl středočeskou kandidátku ANO do voleb, za logický, protože zde kandidoval i dříve. Rozhodne výbor hnutí, dodal.

Jermanová, která v minulém volebním období byla krajskou hejtmankou, se už o místo ve vedení krajské organizace hnutí neucházela.

Krajský úředník bral za Jermanové 200 tisíc měsíčně

Domácí

Babiš byl v čele středočeské kandidátky ANO i při minulých volbách před čtyřmi lety. Letos by se měl utkat například s lídrem ODS Janem Skopečkem, který povede koaliční kandidátku Spolu, nebo předsedou STAN Vítem Rakušanem, jenž bude v kraji volební jedničkou STAN a Pirátů.

V médiích se spekulovalo o tom, že by Babiš mohl kandidovat v Ústeckém kraji proti šéfovi Pirátů Ivanu Bartošovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám