Hlavní obsah

Babiš si vystál frontu na klenoty

Aktualizováno

Poslanec a prezidentský kandidát Andrej Babiš vyrazil v úterý před 10:00 na Pražský hrad. Podobně jako stovky lidí si vystál zhruba 2,5hodinovou frontu na výstavu korunovačních klenotů. Jeho strana ANO se dnes snaží ve Sněmovně vyslovit nedůvěru vládě, Babiš se jednání neúčastní.

Foto: Petr Janiš, Právo

Andrej Babiš čekající ve frontě na korunovační klenoty. Dívek se ptal, zda se na klenoty těší.

Reklama

Článek

Frontu na klenoty na Pražském hradě si vystál sám jako občan, novinářům opakoval, že je v ní inkognito.

Ve frontě za Babišem byli studenti liberecké hotelové školy. Někteří se s ním fotili, jiní se ho stranili. „Je to nepříjemné překvapení,“ řekl Právu k Babišově přítomnosti jeden za studentů.

Jako na Wimbledon

Než se Babiš dostal do katedrály, trvalo to asi 2,5 hodiny. Řekl, že si nepamatuje na takovou frontu. Podobnou prý stál ve Wimbledonu, ale byla kratší.

Původně Babiš hodlal v úterý zavítat v rámci kampaně do kostela k Pražskému jezulátku. Jeho správci svatostánek raději uzavřeli, aby se nestal součástí Babišovy kampaně.

Následně Babiš avizoval návštěvu klenotů, kterou měl však podle serveru iDnes v pondělí večer zrušit. „Nikam nepůjdu, všichni jedou kampaň Antibabiš,“ řekl serveru. V úterý názor změnil a zamířil do fronty.

Babiš se nezúčastní jednání o nedůvěře. Nehorázné, reagují politologové

Prezidentské volby

„Chci se podívat, jak dlouho to trvá. Protože já jsem navrhoval, že kdybych uspěl, byly by vystavené vždy o svátcích,“ citoval Babiše z fronty server Seznam Zprávy.

Babiš korunovační klenoty viděl minimálně v roce 2018, kdy jako premiér patřil ke klíčníkům, kteří odemykají Korunní komoru, v níž jsou klenoty uloženy.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Andrej Babiš čeká ve frontě na výstavu korunovačních klenotů

Reklama

Výběr článků

Načítám