Hlavní obsah

Babiš se omluvil novinářce Holcové za „Došlo Whatsappem“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se omluvil investigativní novinářce a šéfredaktorce serveru Investigace.cz Pavle Holcové za loňský nepravdivý příspěvek. Omluvu Babišovi před týdnem nařídil Krajský soud v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Článek

„Omlouvám se paní Pavle Holcové za neoprávněný zásah do jejích osobnostních práv způsobený zveřejněním nepravdivého příspěvku pod titulkem ,Došlo Whatsappem‘,“ stojí v omluvě umístěné v pondělí večer na Babišův Facebook.

Babiš vloni 2. dubna publikoval nyní již smazanou koláž mířící na Holcovou doprovozenou textem „Pokud by se Babiš opovážil kandidovat na prezidenta, tak už je dávno s panem Sorosem domluvené, že na něho týden před volbami zase našijeme nějakou nepravdivou špínu. Posledně to zabralo. Pan Soros byl velmi spokojený“. Proti tomu se Holcová ohradila a věc se dostala k soudu, kdy odvolací pražský krajský soud minulý týden uložil Babišovi povinnost omluvit se.

Příspěvek předseda ANO publikoval v návaznosti na kauzu tzv. Pandora Papers, v níž server zveřejnil, že Babiš si měl pomocí offshorových firem poslat téměř 400 milionů korun a za ně koupit nemovitosti ve Francii.

„Jsem přesvědčena o tom, že se jako novináři dodržující etické standardy máme postavit politikům, kteří nám až příliš často malují terče na záda a ponoukají své fanoušky k tomu, aby nás šikanovali,“ komentovala rozsudek minulý týden Holcová v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:
Pavla Holcová

Výběr článků

Načítám