Hlavní obsah

Babiš ovlivňuje svá média, tvrdí po Chovancovi i Marksová

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) je po vládním kolegovi Milanu Chovancovi dalším politikem soc.dem, který veřejně osočil Andreje Babiše (ANO) z toho, že ovlivňuje svá média. Marksová na sociálních sítích zveřejnila otisk z e-mailu, který na MPSV přišel z Babišem vlastněné MF Dnes.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Článek

Redaktorka, která poslala na MPSV dotazy týkající se lékařské posudkové služby, přeposlala mail v kopii také Štěpánce Vajnerové, která je odbornou asistentkou poslankyně za ANO Radky Maxové. Maxová má v ANO na starosti právě sociální problematiku.

„Ministerstvo dostalo dotazy z MFD, v kopii je asistentka poslankyně za ANO Maxové. Ne, kolega Babiš svá média vůbec neovlivňuje!“ napsala ironicky ministryně práce na Facebook a Twitter.

Nehoráznost, řekla asistentka

Vajnerová, která je zároveň ředitelkou organizace Sociální inkluze, se v reakci Marksové vysmála.

Screenshot, který zveřejnila ministryně Michaela Marksová (ČSSD)

„Směju se tomu, protože tyto otázky byly určeny i paní poslankyni. Paní Maxová otevřela otázku lékařské posudkové služby a naše organizace na tom od počátku spolupracuje. Aktivity paní poslankyně vedly ke konání ministerstva k této problematice,“ řekla Právu Vajnerová.

Podle ní hrozí kolaps lékařské posudkové služby, kterou má poté, co vešel v platnost služební zákon, opustit mnoho lidí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně jihočeské krajské organizace ANO Radka Maxová.

„Je nehorázné, že paní ministryně osočuje poslance, který má snahu problém řešit, z toho, že se jedná o nějakou nekalou činnost,“ dodala Vajnerová.

Související téma:

Foto: Petr Horník, Právo

Michaela Marksová

Opoziční poslanec Michal Kučera (TOP 09) se zase do Marksové obul s tím, že Babiš je se svým brutálním střetem zájmů ministrem financí i díky ní. „Nebýt vašeho hlasu, byl by řadový poslanec. Andrej Babiš je i Vaše odpovědnost, paní ministryně,” napsal Marksové.

Reklama

Výběr článků

Načítám