Hlavní obsah

Babiš: Jsem třikrát očkovaný, zákazu vidět prezidenta nerozumím

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrušení páteční schůzky s hospitalizovaným prezidentem Milošem Zemanem kvůli zákazu návštěv končícího premiéra Andreje Babiše překvapilo. Je třikrát očkovaný, takže zákazu nerozumí. Babiš to řekl novinářům během své čtvrteční cesty na summit Visegrádské čtyřky v Maďarsku. Hrad následně oznámil, že se Zeman s Babišem v pátek spojí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

Schůzku s prezidentem, který byl během čtvrtka přeložen z JIP na standardní pokoj, měl Babiš původně domluvenou na páteční 11. hodinu. Když si ale chtěl podle svých slov termín ve čtvrtek potvrdit, bylo mu řečeno, že platí zákaz návštěv a setkání se tak neuskuteční.

„Vůbec nerozumím tomu, když jsem třikrát očkovaný a šel bych tam s respirátorem, tak proč bych nemohl pana prezidenta navštívit. Teď čekám, až termín dostanu,” řekl Babiš novinářům v Budapešti.

Nemocnice Babiše za Zemanem nepustí

Domácí

Kdy by se schůzka mohla uskutečnit, zatím neví, prognózu vývoje zdravotního stavu prezidenta Zemana od ředitele ÚVN Miroslava Zavorala prý nemá.

„Prognózu mi (Zavoral) nedal, čekám jen na tu schůzku. Neměl jsem možnost mluvit s panem prezidentem od 10. října, kdy byl převezen do nemocnice. Jeho stav se údajně významně zlepšil, tak jsem čekal, že bude naplněn ten slib, že když bude přeložen na jiný pokoj, tak dostanu termín, ale teď do toho přišel zákaz návštěv, takže uvidíme, jak dlouho to potrvá,” dopnil premiér.

Videokonferenci Babiš odmítl, zavolají si

Spekulovalo se o tom, že by jednání s prezidentem mohlo proběhnout formou telemostu, to však Babiš odmítl. „Ředitel ÚVN mi nabídl toto spojení, ale to já nepovažuji za vhodné,” vysvětlil Babiš.

Hrad: Zeman se spojí s Fialou přes video, chystá se přijmout demisi vlády

Domácí

Hradní mluvčí ve čtvrtek večer na Twitteru uvedl, že se Zeman v pátek s Babišem spojí. Babiš později ČTK potvrdil, že se s prezidentem Zemanem spojí telefonicky.

Mluvčí také napsal, že v sobotu bude Zeman prostřednictvím videohovoru mluvit s předsedou ODS a pravděpodobným budoucím premiérem Petrem Fialou.

Reklama

Výběr článků

Načítám