Hlavní obsah

Babiš hledá Rafajova nástupce, vypsal výběrové řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vyhlásil výběrové řízení na nového předsedu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Oznámila to ve čtvrtek vláda na svém webu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

Přihlášky mohou zájemci podávat do pátku 6. listopadu 12:00 hodin. Uchazeč nakonec nemusí mít už v době podání přihlášky bezpečnostní prověrku na stupeň důvěrné, jak vyplývalo z materiálů, které v pondělí schvalovala vláda. Právě tento požadavek kritizovaly protikorupční organizace, podle nichž zbytečně omezoval okruh zájemců na veřejný sektor.

Zeman: Mlsna je velice vhodný kandidát na předsedu ÚOHS

Domácí

Podle původních materiálů musel uchazeč mít bezpečnostní prověrku na stupeň důvěrné v době podání přihlášky do výběrového řízení, následně pro výkon pozice předsedy antimonopolního úřadu na stupeň tajné. Nyní stačí, aby uchazeč doložil, že podal žádost o vydání prověrky na stupeň tajné nejpozději před vydáním rozhodnutí o jmenování.

Současný šéf antimonopolního úřadu Petr Rafaj odstoupí z funkce k 1. prosinci, rezignaci už dříve předal prezidentovi Miloši Zemanovi. Hlavě státu minulý týden potvrdil náměstek ministra vnitra Petr Mlsna, že má zájem se výběrového řízení zúčastnit.

Rafaj přinesl Zemanovi rezignaci

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám