Hlavní obsah

Babiš čelí exekuci kvůli soudem nařízené omluvě, k níž si přidal dovětek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš čelí exekuci. Důvodem je způsob, jakým se omluvil za své výroky o tom, že byli demonstranti na protestech z roku 2018 proti jeho vládě zaplacení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Žalobu na Babiše kvůli jeho výroku podala jedna z demonstrantek Jana Filipová a soud rozhodl, že má nárok na omluvu. Babiš se ženě omluvil, ale s dovětkem, že s rozhodnutím soudu nesouhlasí.

Žena kvůli tomu nebyla s omluvou spokojena a spolu s právním zástupcem podala minulý týden návrh na nepeněžitou exekuci, jímž se domáhá naplnění verdiktu. Na její krok upozornila Česká televize. Babiš má teď 30 dní na nápravu, pokud vše v termínu nesplní, může se dočkat pokuty do výše 50 000 korun.

Seznam Zprávy s odkazem na vyrozumění o zahájení exekuce uvedly, že krom běžných činností nesmí prý Babiš ani nakládat se svým majetkem.

Babiš se musí omluvit za výroky o zaplacených demonstrantech, rozhodl soud

Domácí

Babiš se výroku o zaplacených demonstrantech dopustil v Televizi Barrandov v roce 2018. Po několika jednáních nakonec Nejvyšší soud rozhodl, že šlo o zásah do osobnostních práv, pročež má Filipová nárok na omluvu.

Na exekuci nic nemění ani dovolání, které Babiš podal. Zvrátit ji může návrh na její zastavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám