Hlavní obsah

Babí léto přijde o víkendu. Teploty kolem dvacítky vydrží do příštího týdne

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne bude teplý a slunečný, s odpoledními teplotami přes 20 stupňů Celsia. Jasné oblohy si po rozpuštění ranních mlh budeme na většině území užívat až do poloviny příštího týdne, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počasí u nás momentálně ovlivňuje oblast vysokého tlaku vzduchu, která má střed na Balkánským poloostrovem. Od jihozápadu k nám tak proudí teplý vzduch.

Ve čtvrtek bude převládat jasno či polojasno. V Čechách se odpolední maxima dostanou na 16 až 20, na Moravě a ve Slezsku mohou teploty stoupat k 18 až 22 stupňům. Zejména v horských oblastech se v Čechách odpoledne mohou objevit přeháňky.

Ty budou souviset s přechodem slabé studené fronty, kvůli níž bude v pátek převážně polojasno až oblačno s ranními minimy mezi 9 a 5 stupni. Místy se rovněž objeví mlhy či nízká oblačnost. Přes den se teploty dostanou na 14 až 18 stupňů.

V sobotu bude jasno či polojasno, ráno ojediněle s mlhami či nízkou oblačností a teplotami mezi 9 a 5 stupni. Přes den se teploty dostanou na 16 až 20 stupňů,” konstatovala Honsová.

Velmi podobně bude i v neděli. Převládat bude jasno či polojasno, ráno se místy opět objeví mlhy a teploty klesnou na 10 až 6 stupňů. Odpoledne však vystoupají k 18 až 22 stupňům.

Jasná či polojasná obloha vydrží i v pondělí a úterý. Ráno se místy budou vyskytovat mlhy či nízká oblačnost, která by se však měla v průběhu dopoledne rozpouštět. Ranní minima budou kolísat mezi 20 a 6 stupni, přes den by se měly teploty dostávat opět až ke 22 stupňům.

Ve středu a ve čtvrtek bude i nadále převládat počasí s minimem oblačnosti. Ranní mlhy a nízká oblačnost se však již místy udrží, a někde tak počasí získá inverzní charakter. Při jasné obloze se odpolední teploty budou i nadále pohybovat kolem 20 či 21 stupňů, tam, kde se nízká oblačnost udrží, však bude jen kolem 13 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám