Hlavní obsah

Auto za miliony, hostesky a odznáčky. Hamáčkův sok pojal boj ve velkém

Právo, Karolina Brodníčková
Hradec Králové

Předseda ČSSD Jan Hamáček málem získal v boji o šéfa strany na sjezdu soupeře. Do volby se v pátek přihlásil i pardubický sociální demokrat Jaromír Landsman. Jak se v mžiku ukázalo, do klání zasáhnout nemohl, nesplnil totiž podmínku čtyřletého členství v ČSSD.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Landsman na volebním sjezdu ČSSD v Hradci Králové

Článek

Na volbu se přitom pečlivě připravil. Ve svém luxusním automobilu Tesla si přivezl i odznáčky a letáky. Rozdávat je mu pomohly dvě hostesky v oranžových parukách a minisukních, které se od rána pohybovaly mezi delegáty.

„Nelíbí se mi, kam ČSSD směřuje,“ řekl novinářům Landsman. „Ve vládě nejsme vidět a ANO nám přebírá naše návrhy,“ míní.

Landsman je členem strany až od konce roku 2017. Z faktu, že pro kandidaturu nesplnil nutnou podmínku ze stanov ČSSD, tedy čtyřleté členství, si těžkou hlavu nedělal. Podle jeho mínění by mu sjezd mohl udělit výjimku a kandidaturu dovolit. Prý proto, že z nových stanov má tato podmínka stejně zmizet.

Jenže nové stanovy budou platné až ve chvíli, kdy je registruje ministerstvo vnitra. A to tak učiní až v následujících dnech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Automobil Tesla Jaromíra Landsmana, kterým dorazil na volební sjezd ČSSD v Hradci Králové

Svým krokem Landsman, který podniká v IT a hoteliérství, sociální demokraty pobouřil. Kritizovali jej, že se snaží jen upoutat pozornost veřejnosti.

Srdce na levém místě

Podnikatel to však odmítá. „Jsem sice člověk z byznysu, ale neztratil jsem sociální cítění a mám srdce na správném místě, tudíž na levém,“ řekl novinářům.

Těm také rozdal letáky, podle nichž chtěl prosazovat komunikaci s členskou základnou, získávání nových lidí, elektronické hlasování, transparentní hospodaření Lidového domu a zastavit klientelismus. Na odznáčku zase pod podobiznou „Strýčka Sama“ s logem oranžové růže napsal: „Hlasuji srdcem.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám