Hlavní obsah

Ať na státní dluh přispějí všichni politici, kteří zemi zadlužili, vyzval Zeman

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni politici, kteří jsou podepsaní pod růstem státního dluhu, by měli podle prezidenta Miloše Zemana přispět do fondu, který k jeho umoření hlava státu založila. Zeman to politickým reprezentantům posledních dekád vzkázal na závěr návštěvy Královéhradeckého kraje.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Je mi zcela jasné, že tento fond je symbolický a jeho prostředky nikdy nebudou stačit na splacení státního dluhu,” vrátil se Zeman k večeru, na nějž jako poděkování před časem pozval dárce fondu.

Následně vyhověl návrhu šéfa státní kasy Andreje Babiše (ANO), aby k příspěvku do fondu vyzval všechny politiky, kteří se na vzniku státního dluhu podíleli. „Já tak s radostí činím,” dodal prezident. Babiš o takovýto apel prezidenta požádal poté, co věnoval do fondu půl miliónu korun. [celá zpráva]

„Budu pečlivě sledovat, kdo z těchto politiků se k odpovědnosti přihlásí a kdo se jí naopak pod nejrůznějšími záminkami vyhne,” dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám