Hlavní obsah

Asociaci krajů opět povede Vildumetzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení asociace krajů ČR zůstává stejné jako doposud. Kromě předsedkyně Jany Mračkové Vildumetzové (ANO) zůstávají ve svých funkcích i její zástupci. O složení vedení rozhodla na svém čtvrtečním zasedání v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku rada asociace krajů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nově zvolená hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO) na archivním snímku.

Článek

Na pozici prvního místopředsedy tak pokračuje Jiří Běhounek (ČSSD), řadovými předsedy zůstanou i nadále Jiří Čunek (KDU-ČSL), Martin Půta (STAN) a Oldřich Bubeníček (KSČM).

Vildumetzová po znovuzvolení uvedla, že si podpory ostatních hejtmanů a hejtmanek váží. "Výsledek volby je pro mě signálem, že uplynulé dva roky v roli předsedkyně Asociace krajů ČR přinesly jasné výsledky, a zároveň je pro mě potvrzením, že hejtmani vidí smysl v tom, abychom v nastavených aktivitách pokračovali. Mou snahou po celou dobu bylo a vždy bude hájit zájmy všech krajů a naplňovat jejich společné cíle," uvedla Vildumetzová.

Hejtmani už před měsícem po jednání s vládou prostřednictvím zlínského hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL) vyjádřili přání, aby Vildumetzová ve vedení asociace pokračovala.

Jana Mračková Vildumetzová v minulosti častokrát kritizovala kumulaci vysokých funkcí. Když se na podzim roku 2017 stala i poslankyní, nejprve avizovala, že si jednu z funkcí vybere a že funkci hejtmanky bude do té doby vykonávat jako neuvolněná. To se ale nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám