Hlavní obsah

Albrightová odřekla Novu, točit bude v ČT

Novinky, jp, gö, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalá ministryně zahraničí USA Madelein Albrightová bez udání důvodu odřekla své vystoupení nedělním v pořadu TV Nova Sedmička, který se bude vysílat tento týden. Místo toho natočí v pondělí 20. října v České televizi díl pořadu Krásný ztráty. Hostem Michala Prokopa bude spolu s exprezidentem Václavem Havlem. Pořad diváci uvidí 17. listopadu.

Foto: Vratislav Konečný

Muzeum Podskalí na Výtoni

Článek

V noci na středu agentura, která sestavuje pro Albrightovou program a sama s tímto nápadem přišla, bez udání důvodu její účast odřekla. "Asi se jí (Albrightové) chtělo v pořadu vystoupit, ale nakonec se jim to asi programově nehodilo nebo jí se to nehodilo," uvedla pro Právo produkční televize Nova Věra Dušková.

Podle ní si americká politička přála 19. října setkat v televizním studiu s předsedou Senátu Petrem Pithartem (KDU-ČSL)."Tak jsme jí vyhověli a pan předseda byl připraven zaujmout židli protihráče," uvedla produkční.

Pithart se o neuskutečnění debaty dozvěděl od Práva. "Ani nevím, že to bylo definitivně zrušeno a ani nevím, jestli to bylo s určitostí napevno dohodnuto," řekl. Přiznal ale, že osloven byl. "Samozřejmě, že jsem nebyl proti. Snad by to byla pro diváky zajímavá debata a byl jsem také na ní připraven," dodal.

Spekulovalo se také, že partnerem v Sedmičce měl být rovněž premiér Vladimír Špidla. "Nikdo nás neoslovil," řekla však na dotaz Práva mluvčí vlády Anna Veverková.

Reklama

Výběr článků

Načítám