Hlavní obsah

Aktivisté chtěli grilovat na náměstí ve Varnsdorfu, policie je nenechala

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorfu

Zhruba dvacítka mladých obyvatel Varnsdorfu se ve čtvrtek po 20. hodině sešla na náměstí před místní radnicí. Na grilu si začali opékat párky, zanedlouho ale dorazili městští i státní policisté a nařídili jim místo opustit. Podle slov aktivisty Lukáše Kohouta chtěli místní samosprávě ukázat, jak vypadá život nepřizpůsobivých obyvatel venku na ulici.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policie nařídila aktivistovi Lukáši Kohoutovi grilování ukončit.

Článek

„Měl to být takový předzačátek zítřka, kdy naše demonstrace proti nepřizpůsobivým ukončíme,“ uvedl Kohout. Ten svolal na 16. hodinu demonstraci na náměstí E. Beneše, poté se chce vydat s lidmi opět k problémové ubytovně Sport, podobně jako před týdnem. [celá zpráva]

Tehdy tam v pátek i sobotu došlo několik se lidí, kteří se snažili dostat přes kordon těžkooděnců a s nepřizpůsobivými si to vyřídit.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Aktivista na náměstí opékali párky jen krátce.

„Demonstrace ukončíme proto, že chceme dát vládě a samosprávě čas 30 dní na řešení situace,“ uvedl Kohout. Původně chtěli aktivisté před radnicí i přespat, kvůli chladu ale svůj záměr už dopředu vzdali.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Aktivista Kohout na varnsdorfském náměstí

Než z pátečního pochodu ve Varnsdorfu má policie větší obavy ze sobotních demonstrací Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS), která má postupně projít Novým Borem, Varnsdorfem a Rumburkem. Na akci mají dorazit radikálové z celého Česka.

„Osobně se té demonstrace nezúčastním, protože nesouhlasím s tím, aby lidé odjinud přijeli řešit místní situaci násilím,“ dodal Kohout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám