Hlavní obsah

Advokátka Slámová přeběhla od ODS k Bobošíkové

Praha

Advokátka Klára Slámová, která v minulých volbách kandidovala v Praze za ODS, bude volebním lídrem strany Suverenita. Zároveň ve čtvrtek potvrdila, že ukončuje své členství v ODS. Oznámila to předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Advokátka Klára Slámová

Článek

"Jsem zklamaná z politiky, kterou se ubírá ODS, a z arogance některých jejích představitelů," řekla Slámová. Strana podle ní nedělá to, co má v programu. Slámová kritizovala především předsedu občanských demokratů Mirka Topolánka, který podle ní svými kroky poškozuje jak ODS, tak ostatní lidi.

Na Suverenitě Slámová ocenila, že za ni nekandidují profesionální politici. "Takže je tam u nich záruka, že když budou mít tu možnost, skutečně budou pracovat. A budou pracovat, protože chtějí, a ne aby si vydělali pro sebe," prohlásila.

Podle Bobošíkové bude Slámová znamenat pro Suverenitu velkou posilu. "Klára Slámová jako poslankyně bude zárukou, že se v České republice zlepší vymahatelnost práva," řekla Bobošíková.

Slámová kandidovala v roce 2006 za ODS ve volbách do Sněmovny. V současnosti je první v pořadí náhradníků za pražské poslance občanských demokratů. Jako právnička se v minulosti zviditelnila například obhajobou uprchlého vězně Jiřího Kajínka nebo čtveřice útočníků, kteří loni v létě házeli štěrk a vejce po Topolánkovi během jeho kampaně na jižní Moravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám